Pages

zaterdag 31 juli 2010

Vakantiegroeten deel 2: De definitie van vakantie

Wat is nu eigenlijk precies datgene wat je bedoelt wanneer je praat over vakantie.
Is dat ook een weekendje weg? Of is vakantie in ieder geval een werkweek vrij? Of is het de tweedaagse reis naar Zuid-Frankrijk voor dat prachtige plekje op een niet ontdekte camping of juist patat eten bij Henkie Friet in Salou, Spanje?

Op Twitter las ik een andere definitie: Niet meer weten welke dag het precies is.
Ook dat vind ik mooi.

Voor mijn kinderen is vakantie altijd papa en mama om je heen, geen school en veel, heel veel ijs en een verrassing onder je kussen wanneer je van 'in een ander huisje' terugkomt.

Voor Roelof is vakantie niets hoeven, veel samen doen en het liefst 'iets leuks'. Deze vakantie lijkt in ieder geval dat al ruimschoots gehaald. Niet alleen door samen tijd te hebben voor zijn broer en gezin uit Australie, maar ook door op ons vakantieadres rust en ruimte te hebben. (de aanbeveling voor de liniehutten schrijf ik later nog wel eens)

Voor mij is vakantie het liefst niet te ver weg en loslaten wat er allemaal moet. Ook houd ik van het ontdekken van nieuwe omgevingen maar ook van het mogen lezen van een boek, maar het niet perse hoeven.
Ik heb de nodige fysieke en digitale boeken bij me. Maar of ze ook opengeslagen worden?
In ieder geval onderstaand boek wel.Foto's : Annemarie van Essen.
-- PhonePostgroet door essen2punt0 -

1 opmerking:

Wannabook zei

Volgens mij is vakantie gewoon ergens van genieten. En dat zou zelfs op je werk kunnen, lijkt me. Als je ergens van geniet doe je weer energie op en kun je verder.

Ik wens je toe dat je veel hebt om van te genieten dezer dagen.

.