Pages

dinsdag 6 juli 2010

Denk aan je vakantieboeken!

Onderstaand stukje stond op ons eigen intranet en is wat mij betreft veel te mooi om niet met jullie te delen. Vooral omdat het uit de koker komt van een van de sterke krachten van ons eigen bibliotheeknetwerk:Tineke Datema.
Twee andere juweeltjes van haar hand zijn Het vergeten boek en Leeskringen Overijssel.
Van je collega's moet je het zeker hebben!


"Veel collega’s weten inmiddels waar ze naar toe gaan met vakantie, maar hebben ze ook al bedacht welke boeken ze meenemen? Vermoedelijk heeft nog niet iedereen z’n boekenkoffer klaar staan. Smaken verschillen, hieronder een paar tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een boek dat een relatie heeft met je vakantiebestemming.

Wacht niet te lang met aanvragen, want niets is erger dan de dag doorbrengen in een natte tent met het verkeerde boek.

Persoonlijk advies nodig over keuze of verkrijgbaarheid? Vraag het ook eens bij de bibliotheek.

Tips

Spannend

Voor lezers van spannende boeken is er natuurlijk de Thriller en Detective Gids van het weekblad Vrij Nederland. In de digitale versie is het ook mogelijk om op land te zoeken.

Wil je weten welke detectives zich in een bepaalde regio afspelen, kijk dan ook eens op Krimi-Couch.

Populair
Historische romans, verhalen over de geschiedenis van Nederland en Belgie. Met tijdbalk, catalogus en landkaart om te zien waar de boeken zich afspelen.

Chicklit.
Alles al gelezen van Jill Mansell? Deze website bevat tips voor eigentijdse, romantische, en komische fictieliteratuur vóór en dóór (moderne) vrouwen, vanaf 10 jaar.

Literatuur
Literatuurplein: Wereldkaart.

Mogelijkheid om per land en vervolgens streek of stad romans te zoeken die zich aldaar afspelen. Niet alleen literatuur, maar ook populaire titels.
Bijvoorbeeld: Italie>Toscane>Florence.

Stukgelezen: literatuur uit alle windstreken.
Persoonlijke keuze van een veellezer, ex-bibliothecaris, nu werkzaam in de boekhandel.
Selectie op werelddeel, ook Engelstalig.

Tot slot: wie gewoon lekker in Overijssel blijft, kan kijken op Overijssel in romans en verhalen. Zoekmogelijkheden op plaats en streek. Zoeken op bijvoorbeeld Nijverdal geeft maar liefst 14 treffers."

Bron: Tineke Datema, OBD
Foto by Jeff Power

2 opmerkingen:

Hetty Odenthal zei

Pluim voor Tineke!

Fijn Annemarie dat je haar juweeltjes met ons deelt.

Fijne (lees)vakantie!

TienD zei

Bedankt voor jullie aardige woorden. Helaas heb ik zelf weinig gelezen tijdens mijn wandelvakantie omdat ik geen zin had in extra gewicht in de rugzak.

.