Pages

woensdag 3 februari 2010

IDM en de i-factor : een opdracht over e-readersVanmorgen had ik het genoegen om te mogen starten met een project voor tweedejaars studenten Informatiedienstverlening en -management bij het Saxion in Deventer.
In 'mijn tijd' heette het trouwens nog Hogeschool IJsselland en studeerde ik aan de BDI waar ik een certificaat IDM bij kreeg.

Vanuit de Overijsselse Bibliotheken kijken we met argusogen naar deze jonge studenten en zien we ze ook graag bij ons binnen komen. Dat is ook wel logisch, gezien het feit dat onder de naam i-factor we als Overijsselse Bibliotheken participeren. (pdf)

Deze groep studenten gaan de komende maanden voor ons aan de slag met een project rondom e-readers. De insteek voor de opdracht is een onderzoek naar de mogelijkheden van het toepassen van e-readers voor onze Overijsselse Bibliotheken. Er zijn veel denkrichtingen mogelijk en ik heb ze ook uitgenodigd om mee te denken en ook diverse paden te bewandelen. John van de Pas is hun enthousiaste docent en begeleider, dus dat komt helemaal goed.

Ik verheug me op het traject en ook op hun inzet. E-readers vormen zo'n fascinerende nieuwe prikkel dat het goed is dat we ermee aan de slag zijn. Net zoals een groot deel van de bibliotheken trouwens, dus wat mij betreft hoeven ze het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden. Daarnaast zijn we in Overijssel natuurlijk al actief aan het experimenteren en organiseren.

Belt of mailt er binnenkort eens een student om informatie op te vragen, zijn jullie dan vriendelijk voor ze? Het zijn onze toekomstige collega's en na de ontmoetingen van vanmorgen kan ik zeggen dat ik me verheug op die toekomst.

5 opmerkingen:

Jeroen Clemens zei

Mooi project. Ben benieuw. Hou ons op de hoogte.

Jouke zei

Sluit me bij de vorige spreker aan. Ben zeer benieuwd naar de uitkomsten!

Astrid zei

Met John in ons dreamteam komt dat vast allemaal goed!

steenwijk23 zei

vind ik een heel goed idee om het op deze manier aan te pakken!

Annemarie van Essen zei

Ik houd jullie graag op de hoogte!

.