Pages

dinsdag 1 december 2009

23 onderwijsdingen is live!



Vandaag gaan alle 23 onderwijsdingen live. In de afgelopen maanden is er nog hard gewerkt om alle dingen nogmaals door te lopen en na een aantal mooie testcases hier en daar is het nu tijd om, als je wilt, ook via het hoofdblog zelf aan de slag te gaan.

Aan de achterkant zien we steeds meer organiaties zelf aan de slag gaan met 23 onderwijsdingen en er zijn dus al een aantal besloten weblogs die draaien en door bibliotheken worden ondersteund.
Binnen Biebsearch vormt 23 onderwijsdingen een prachtige gelegenheid om met docenten heel concreet aan de slag te gaan rondom diverse webtoepassingen en ze als ontdekkend op weg te helpen.

Voor wie het allemaal wat nieuw is: 23 onderwijsdingen is ontwikkeld vanuit de Overijsselse Bibliotheken en Rob Coers vanuit het programma 23 dingen en de basis daarvan: 23 things.
23 Onderwijsdingen is bedoeld voor iedereen die zich vertrouwd wil maken met leuke, handige en leerzame dingen die je op het internet kunt doen. De cursus richt zich specifiek op docenten en mediathecarissen in het voortgezet onderwijs en ROC's, omdat zij in sterke mate te maken hebben (en krijgen) met de veranderende manieren waarop leerlingen en docenten zelf, met informatie en internet omgaan.

Ik vind echt dat we als bibliotheken met onze scholen een gesprek kunnen aangaan over dingen die we ook kunnen en die we al een hele tijd doen. Namelijk innoveren en meedenken met onze doelgroepen en gesprekspartners. Dat bewijst ook wel de lijst met projecten die vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden gesubsidieerd.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Way to go! Dat het veel vruchten af moge werpen!

Natalie zei

Dus de voorgaande fase was de testfase? Goed dat het nu officieel is, gefeliciteerd!

Annemarie van Essen zei

@Edwin. tanx :) Die vruchten zijn we nu al druk aan het plukken. ;)

@Natalie. Nee, de fase hier voorafgaand was geen testfase, maar we hebben er wel al veel van geleerd en soms is het gewoon goed om weer te gaan 'delen' in plaats van voor je te houden.

Wilma van den Brink zei

Hartstikke goed, Annemarie! Ik heb het gelijk ook via JeBibliotheek doorgetwitterd. Dit project verdient alle aandacht en als ik een beetje daarbij kan helpen dan doe ik dat graag. Succes

Groetjes Wilma

diriwout zei

Ik ga er is even goed voor zitten -:)

.