Pages

maandag 28 september 2009

De krakercompetitie: niet voor zoekwatjesBinnen de Overijsselse Bibliotheken hebben we een groot aantal unieke mensen met nog meer unieke bezigheden. De krakercompetitie zorgt er jaarlijks voor dat René van der Have tot 's nachts een uur of twee mail zit te beantwoorden en te lezen, niet meer per mail aanspreekbaar is voor collega's aangezien de mailtjes verdwijnen in het spervuur van deelnemersmailtjes. Daarnaast heb ik het dan nog niet over de jeugdkrakercompetitie die ook met eenzelfde enthousiasme wordt georganiseerd en afgehandeld.

Op 30 oktober 2009 gaat de Nationale Krakercompetitie voor de zevende maal van start. De competitie is een gratis online zoekwedstrijd waar individuen, teams (maximaal 4 personen) en bibliotheekteams aan kunnen meedoen.
De competitie is gepland van 30 oktober tot en met 27 november en omvat 4 ronden met 7 vragen die met multiple choice kunnen worden beantwoord.
De live-finale wordt gespeeld op 12 december in de bibliotheek Hilversum voor de categorie individuele deelnemers.

Als deelnemers alle ronden willen spelen dan is het gewenst zich in te schrijven voor 30 oktober. Vanaf 2 november is het mogelijk zich in te schrijven voor de afzonderlijke rond(en). Definitieve sluitingstermijn 16 november.

De hoofdprijs is een reis voor twee personen naar Athene en geldprijzen voor de teams.

Maar de vragen...
Ik durf me er niet aan te wagen. Aan de ene kant vanwege het verslavende effect: je wilt niet meer stoppen. Maar ook omdat ik de vragen gewoon echt geweldig lastig vind.

Zou het via twitter gemakkelijker gaan? Een soort van gezamenlijke zoektocht? Ik heb in ieder geval genoten van de zoektocht die Henk van Ess voerde via twitter en ik zou 'm graag eens in actie willen zien. -ja ja, de hint is doorzichtig, dat begrijp ik-

Kees en Mien en hun kinderen Jan-Willem en Angelique maakten een rondreis door Azië. Op een broeierige hete zomerdag bezochten zij een grote stad op een eiland. “Ik moet plassen,” zei Mien, “en ik wil een ijsje,” zei Angelique. “Dan weet ik een leuke “tent”,” zei Jan-Willem, die een fervent weblogger en internetsurfer is. “Daar kan je op het toilet zitten en een ijsje eten uit een urinoir.” “Jakkes!, doe normaal,” zei Mien. “Het is gewoon een restaurant,” zei Jan-Willem, “je zal het wel zien.” Eenmaal binnen vonden ze het toch wel grappig en terwijl Mien dromerig luisterde naar een liedje van de knappe Andy van zijn CD “Ai Zai Ke Gu Ming Xin Shi,” likte Angelique al giechelend haar ijsje uit een urinoir. “Leuk concept hè,” zei Jan-Willem, “had het gelezen op internet, helemaal nieuw, zouden ze in Nederland ook moeten doen en dan als achtergrondmuziek niet Andy, maar een nummer van De Dijk.” Kees had nog niet veel gezegd en had meer belangstelling voor de giechelende Aziatische meisjes die allemaal op de w.c. zaten te eten. “Het is niet helemaal nieuw hoor,” zei Kees, “al ruim 30 jaar oud. Ik ben wel eens tijdens één van mijn zakenreizen door Europa in een kroeg beland waar we ook op het toilet zaten en aten en dronken uit de po, terwijl de rokken van de binnenkomende meisjes omhoog waaiden.” “Zo kan die wel weer, laten we maar gaan,” zei Mien, “er komt trouwens een tyfoon aan, dus dat kan je hier ook wel zien.” “Hoe heet die kroeg,” vroeg Jan-Willem. “Ik weet het niet meer,” zei Kees, “maar jij vindt het wel op internet.” Wat is de eerste letter van de naam van bedoelde kroeg in Europa die al ruim 30 jaar bestaat?

Het antwoord moest beginnen met de letters L T U W P C of K
Voor René even geen solex tot na 12 december. (Maar hij mag natuurlijk wel vaak naar zichzelf kijken vanaf 3.30 op het filmpje). Elk excuus is trouwens goed om dit filmpje weer eens te laten zien. Ik moet er nog steeds telkens zo verschrikkelijk om lachen!Maar de Krakercompetitie: niet voor zoekwatjes!

Geen opmerkingen:

.