Pages

donderdag 2 april 2009

De ongrijpbare jongerenIn de MD Weekly kwam ik een stukje tegen over uitgevers en jongerensites. Dat botert klaarblijkelijk niet meer zo lekker. Verschillende uitgevers stoten hun websites voor jongeren af.

New-rulez van Ilse Media, Kaboem, Cu2 gingen de Telegraaf Media Groep al voor, maar nu is dan ook de profielsite Sugababes te koop. (Hieronder vallen trouwens Sugababes en Superdudes).
Het bezoekersaantal is gedaald en de strategische keuzes bepalen anders.

"Volgens Georgios Petropoulos, eigenaar/directeur van het Yourscene-platform, is het wel degelijk mogelijk om adverteerders te interesseren voor de jongerenmarkt. De grote partijen moeten zich alleen meer op de doelgroep focussen. "

Prachtig toch? De grote partij die we als bibliotheken kunnen vormen? Zou het wat voor ons zijn? Zeg maar, als extra loket voor deze oh zo ongrijpbare, niet te grijpen doelgroep. Natuurlijk vinden we op veel manieren onze weg naar hun (en zij naar ons). Maar jammer genoeg is dat vooral ad hoc en gebasseerd op geweldige intenties maar een bijna niet vol te houden lange adem.

Of zouden onze Sugababes en Superdudes ons niveau van feesten gewoonweg niet , ik herhaal, niet aankunnen?

foto by maria-k

6 opmerkingen:

steenwijk23 zei

tja daar zeg je wat;)
grappig die filmpjes ..

Unknown zei

Ik las gisteren nog een artikeltje in de HP van een jonge onderneemster die Kaboem wil overnemen van Ilse, omdat zij denkt dat er wel degelijk iets mee te doen is.

Van subababes denk ik dat er veel leden zijn doorgestroomd naar Hyves, om vervolgens niet meer terug te keren. In die strijd sneuvelen er natuurlijk wel een paar netwerken.

Die filmpjes zal ik gauw ook even bekijken!

Marina Noordegraaf .... zei

Wat een foto heb je daarbij gevonden!

"Als alle strijd eenmaal word begrepen, zijn er wonderen mogelijk"

Mao Tse Toeng

Annemarie van Essen zei

@steenwijk. Leuk he, al die filmpjes

@Edwin. tanx voor het artikel. Ik denk inderdaad dat er een grote doorstroom gaande is, maar dat Sugababes nog steeds potentie kan hebben.

@Marina. M'n ogen werden gewoon naar deze foto getrokken. Idd.. wonderen. :)

Tineke zei

leuk gevonden, die filmpjes. Vooral de dans met de boekenkarren is indrukwekkend;-) Ik vind het ook wel innovatief bedacht van je: de bibliotheek die sugababes koopt. Zou geweldig zijn, maar dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren

Unknown zei

Die filmpjes illustreren het wel mooi. Al denk ik wel dat er met de huidige middelen wel degelijk iets mee gedaan kan worden, mits de verschillende diensten beter op mekaar afgestemd geraken.

Door hen bijvoorbeeld ook niet meer als verschillende planeten te laten werken, maar door er satellieten van te maken die rond en met één centrale organisatie gaan werken. Iets dat evengoed voordelen kan opleveren voor de werking en bereikbaarheid van andere diensten.

Maar dat zou geen obstakel mogen zijn om er nu al wat mee te gaan doen. Het ijzer smeed je het best wanneer het heet is :-)

@ Marina : Mooie quote :-)

.