Pages

vrijdag 9 januari 2009

Elke dag een 10!

Luister naar Benjamin Zander, een man met een bijzonder en inspirerend verhaal over leren, over rond in plaats van neerwaartse spiraal en over positiviteit in de benadering van leerlingen en studenten.

Een aantal van zijn lessen?
Begin met 10! Geef ze het vertrouwen dat ze het goed doen.
Wat ze ervoor moeten doen? Een brief aan de docent schrijven. "Beste meneer.., I kreeg een 10 omdat..." En weet je wat er dan gebeurt: ze groeien, ze verlangen naar wie ze kunnen worden en wie ze mogen zijn.
En fouten? fouten zijn fascinerend, dat Mag en Moet je van kunnen leren!

Een oud-collega kwam elke dag met een appel naar het werk en at deze in de lunchpauze smakelijk op. En hij vertelde eens dat hij elke keer de mooiste appel uit de fruitschaal zocht. Vanaf het moment dat hij ze kocht pakte hij elke keer de beste appel. Want, zo legde hij uit, dan heb ik elke dag de mooiste appel van het hele stel.
Wat een heerlijke houding. Uitgaan van het positieve van elke dag maakt dat elke dag ook wel iets positiefs te melden heeft. Elke dag een 10!Via Elke Das, met veel dank.

2 opmerkingen:

Caro zei

Wat heerlijk om een man als Benjamin Zander te mogen "ontmoeten". Ik heb genoten en weet opnieuw dat het kijken naar de mogelijkheden (in ieder, van alles) de kern is van al het geluk.

Annemarie van Essen zei

Dag Carlo. Wat leuk om je om mijn weblog te mogen begroeten. Welkom!

Inderdaad is het zo'n inspirerend verhaal dat het inderdaad je anders naar de wereld laat kijken.

Ik hoop dat je eenzelfde gevoel krijgt rondom 23 dingen en alle versies ervan.

.