Pages

dinsdag 7 oktober 2008

Guus en Wow!ter op happe.ning OCN2008

foto van Moqub

Vanmiddag was het hands on, geboeid luisteren naar Wow!ter en een zalenwisselstoelendans die jammer genoeg vanwege alle onrust niet bijzonder gunstig uitpakte voor Wow!ter en voor Guus.

Guus vd Brekel hield een boeiend (soms technisch) verhaal over het maken van widgets, toolbars en het integreren van html in webpagina's. Hier te herlezen trouwens.
Vooral het gebruiken van Netvibes voor veel meer dan alleen maar het volgen van je RSS feeds was voor een aantal mensen een absolute eye opener. Dat je daarnaast ook nog eens een publieke pagina kunt maken met gebruik van Netvibes is ook boeiende informatie!
Met dit gegeven ging Guus met een grote groep mensen (dik over de 20 mensen!) aan de slag om gedurende de presentatie van Wow!ter zelf te gaan knutselen.
Het zal me niet verbazen wanneer dit nog mooie, zeer mooie dingen gaat opleveren.

Jammer genoeg hadden alle zalenwissels wel een bijzonder slechte uitwerking voor de presentatie van Wow!ter. Die moest met ons als gevolg naar een andere zaal waar tot overmaat van ramp zijn laptop en ook de in allehaast gebrachte andere laptop niet aan de praat kwamen.
Uiteindelijk terug naar boven waar zijn presentatie vervolgens plaatsvond in dezelfde ruimte waar Guus driftig aan het frobelen was.
Jammer voor beide heren!!

Maar.. Wow!ter hield absoluut een leuk en ontspannen verhaal. Gelardeerd met cijfers, quotes en zijn eigen visie ontstond er zo een mooie eerste kennismaking met zijn beeld van 'de biblioblogger'. Maar natuurlijk verwijs ik voor de lijst der lijsten naar de wiki die Wow!ter, Dymphie en nu ook Ritanila bijhouden. Wat een schat aan informatie is daar te vinden!
De presentatie van Wow!ter is binnenkort op slideshare te vinden.

Het sfeertje was ontspannen. Dat bleef de hele dag door zo voelen voor mij. Daarnaast vond ik het bijzonder leuk om nu eens wat mede-bloggers in real life te zien en te spreken.

Morgen een nieuwe dag. Tim Spalding is in ieder geval onze keynotespreaker en ik denk dat hij een begenadigd (Engelssprekende) verteller is.
Te bedenken dat hij alleen maar overkomt voor de OCN! Ik vind het heel bijzonder.

4 opmerkingen:

steenwijk23 zei

veel interessante dingen daar!
ben een beetje jaloers hoor ,maar ja kinderboekenweek gata even voor ..

WoW!ter zei

Het was inderdaad hartstikke leuk. Ook om jou te ontmoeten.
De presentatie staat er op hoor! biblioblogosphere ontwikkelinge in Nederland

Marina Noordegraaf .... zei

het was zo vol dat we met zijn allen tegen de muur moesten zitten! Toffe indruk!

Unknown zei

Lekker knus dus :-)
Hopelijk haal ik het volgend jaar wel, want het ziet er allemaal erg leuk uit.

.