Pages

maandag 27 oktober 2008

De weekenden waren voor haar


De weekenden waren voor haar - the movie! from Merel Roze on Vimeo.

Zeg nou eerlijk? Zo'n boek koop je toch? (wanneer het past in je stijl natuurlijk).
Kunnen we niet gewoon een aantal knappe koppen bij elkaar zetten om zo nu en dan voor de digitale bibliotheek een aantal van dit soort geweldige teasers in elkaar te zetten?!

Met dank aan Jantweepuntnulvoor de verwijzing via twitter.

10 opmerkingen:

Astrid zei

Of het mijn stijl is, ga ik ontdekken. Zo'n 'film' verdient het gelezen te worden!

Unknown zei

Jammer dat het filmpje niet meer beschikbaar is :(

essen2punt0 zei

@benoit: gemaakt! weer helemaal op orde. :)

@astrid. Precies!

schrijverdezes zei

Dag Essen,
Voor mij geldt: wat door zo'n filmpje wordt aangeprezen kan geen goed boek zijn. Of ik daar gelijk in heb zal ik wel nooit te weten komen...
Maar dat smaken verschillen is wel duidelijk!
Groet van schrvrdzs

Annemarie van Essen zei

@schrvrdzs: wat leuk dat je post! Ik denk inderdaad dat smaken verschillen en dat maakt het juist zo leuk.
Wel denk ik zeker dat een filmpje zoals deze inderdaad een beter beeld geeft en wel (of juist niet!) aanzet tot aanschaf.

schrijverdezes zei

Ha Essen,
Dat vraag ik me nou juist af, of zo'n filmpje een beter beeld geeft. Misschien is het best een goed boek, maar ik vind dat filmpje geen aanbeveling. Het ziet er best aardig uit, maar het heeft voor mij geen enkele 'meerwaarde' dat de woorden in het zand geschreven zijn of met plastic letters neergelegd. En dat 'Toen ze acht was ging haar moeder dood', met zo'n huilend gezichtje :-( erachter, dat vind ik eerlijk gezegd een beetje genant.
Maar inderdaad: dat smaken verschillen maakt het leuk, ook in de bibliotheek!
Groet, schrvrdzs

Annemarie van Essen zei

ik denk dat het mij juist aanspreekt vanwege die ironische toon. Plus dat ik haar weblog al een paar jaar volg. Dus weet ik dat haar stijl me aanspreekt. Maar wat denk je? Zou zoiets qua stijl scholieren aanspreken?

schrijverdezes zei

Ha Essen,
Je bedoelt denk ik het filmpje? Ik weet weinig van scholieren want ik werk voor bejaarden... Maar ik denk dat scholieren het misschien liever iets minder braaf willen.
Wat betreft het weblog van Merel Roze, daar zal ik 's naar kijken. Van ironie hou ik, maar verder ben ik geloof ik toch wat meer van de sombere boeken. Zal de leeftijd wel zijn...
Groet, schrvrdzs

Annemarie van Essen zei

@schrvrdzs volgens mij ben je absoluut flexibel genoeg om datgene te vinden wat je vindt over allerlei onderwerpen toch? ;) :)
Ik ben juist wat minder van de sombere boeken. Niet minder mooi, maar net iets minder makkelijk te verteren. Wie weet volgt mijn smaak de jaren vanzelf. :)

schrijverdezes zei

Ha Essen,
Over onderwerpen waar ik weinig of niks van afweet geef ik toch niet zo makkelijk een mening en jongeren zijn zo'n onderwerp. Maar leuk dat je me flexibel noemt, dat is eerlijk gezegd niet helemaal wat ik van mezelf vind... Tolerant, ja dat hoop ik wel een beetje te zijn.
Ik heb het weblog van MR eens bekeken (ik bleek het al eens eerder gezien te hebben) en inderdaad, het is niet aan mij bseteed. Ze schrijft beslist leuk en ik wou dat ik het zo kon, maar het is te 'ver van mijn bed',
Groet van schrvrdzs

.