Pages

maandag 16 juni 2008

Widgets: bezint eer ge begint

Roep ik in de post hieronder alweer enthousiast over een widget en vervolgens struikel ik natuurlijk vijf minuten later over een interessante post over mijn geliefde widgets.

Iedereen wil een widget, is de boodschap. Maar de andere boodschap blijft nog meer hangen: Bezint eer ge begint. Net zoals met bijna alle web2.0 toepassingen geldt ook hiervoor: Maak niets om het maken alleen. Wat is je achterliggende doel.
Want teveel wordt er nagedacht over de commerciele kansen en te weinig over het nut van een specifieke widget voor de gebruiker. Het is geen banner! Alhoewel het natuurlijk wel vaak zo gebruikt wordt.

Onderstaande presentatie van Freek Bijl geeft genoeg aanknopingspunten, dacht ik zo.
Verder heb ik als proef zijn presentatie in twee vormen in deze post opgenomen.
Wat bevalt je het beste? De vimeo versie of de slideshare versie?


Iedereen wil een widget. from Freek Bijl on Vimeo.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een punt voor vimeo. Lui als ik ben...

Marina Noordegraaf .... zei

ik ga voor de slideshare, eigenwijs als ik ben (ik wil selluf bepalen hoe snel ik door een presentatie ga. Daarnaast vind ik de bewegende kubussen en gesproken tekst afleiden van de boodschap die ook zonder wel overkomt)

En zijn boodschap is ontzettend goed!

Niets doen om het maken alleen. Geen ding om een ding. Dingen zijn slechts van waarde in hun context.

Anoniem zei

Leuk om deze feedback te lezen. Het is een hele klus om zo'n Slidecast te maken met slideshare en veel makkelijker om er 1 te maken met screencast (de Vimeo versie).

Ik ben het helemaal eens met het zappen door de slides, een dergelijke feature zou ik ook graag bij Vimeo zien. De video's op Ted.com zijn hiervan een mooi voorbeeld!

Annemarie van Essen zei

Wat leuk dat je reageert Freek. Ik vind op dit moment vemeo het prettigste om naar te kijken (en te luisteren)
Een extra feature als het kunnen zappen door slides staat ook hier wel op het verlanglijstje. Vimeo heeft een prettige vormgeving, gemakkelijk te volgen en ga zo maar door.

Wat mij betreft wint de screencast dus van de slidecast. :)

.