Pages

maandag 16 juni 2008

Ding 21. catalogiIk vind tags lastig.
Zo, dat is eruit.
Tags zijn heel plezierig maar storen namelijk ook. Het directe taggen zorgt ervoor dat ik dingen in veel meer vakjes terug wil vinden dan dat ik kan taggen. Of dat mijn keuze gebaseerd is op de eerste indruk van een website (zoals bij del.icio.us) of vanuit het perspectief waarin ik materiaal heb gezien of gelezen.

Tijdens het practium-van-het-boek wat ik echt nog als ouderwets vak op de BDI heb gehad liep ik hier ook al tegenaan. Ik ben te chaotisch om dingen maar in een categorie terug te willen vinden. Maar vier verschillende trefwoorden zijn niet altijd even handig.
Het biedt in ieder geval genoeg uitdagingen.

MyDiscoveries van de OBA ziet er heel prettig uit. En wanneer je het gebruikt werkt het ook zo: prettig.
Ook bij de overijsselcatalogus zou ik zoiets wel graag geïntegreerd zien. Een kwestie van tijd (en geld) vermoed ik zomaar.
Want dit is DE manier om je klanten aan je te binden. Met daarbij trouwens de mogelijkheid om direct een link te maken naar een grote boekhandelsketen zoals bol.com of een andere grote speler in het veld. Ik denk dat we te bang zijn. Te bang om klanten te verliezen.
Maar wat als we er nu eens klanten bij krijgen door deze manier van werken?
Boek in de bieb? Prachtig: reserveren en lezen!
Boek niet aanwezig maar wel enorm gewenst: kopen!

MyDiscoveries. Mooi! Dat is het eerste woord dat in me opkomt. Prettig om mijn keuze terug te vinden op een lekkere en spannende manier.

Over Worldcat is Edwin Mijnsbergen erg enthousiast. (inclusief de nieuwe interface :)) Ik moet zeggen dat ik zijn mening deel. Wel heb ik wat moeite met al die verschillende catalogie die er naast elkaar gaan bestaan. Ik wil gewoon een duidelijke Nederlandse Catalogus waarin ik alles wat optioneel binnen mijn bereik ligt terug kan vinden. Dit wil ik.
Maar wat ik vooral mooi vind van Worldcat zijn de widgets om er je 'eigen worldcat' mee te maken. Dat vind ik getuigen van inzicht in wat er omgaat in internet- en online gebruikersland.

En dat zijn nu de widgets waar ik me op verheug. De toepassingen die ervoor zorgen dat ik niet alleen op mijn startpagina van bijvoorbeeld netvibes de widget van 'mijn aquabrowser' heb, maar ook een taggingcloud van 'myDiscoveries' en zelfs eventueel van mijn sociale vriendjes en vriendinnetjes online.
MyDiscoveries bij mij op mijn blog of mijn startpagina.
Dat zou mijn verlanglijstje zijn.

Maar voordat ik het vergeet: wat zijn we alweer ver! De aquabrowser, MyDiscoveries.
Ik verheug me op meer!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, dat was schrikken: tags lastig, wat onverwacht! ;-)

En je verheugt je op meer, maar zoveel meer is er niet meer!

Wij zijn overigens ook bijna klaar, over twee weken de Officiële Uitreiking!

essen2punt0 zei

:D
Qua 23 dingen zijn we er dan wel bijna, maar niet wat ontwikkelingen betreft.
Er MOET gewoon meer komen! Gewoon, omdat ook de ontwikkelingen qua interent en media niet te stoppen zijn. :)

Bij ons is de 25e de officiële uitreiking.

Marina Noordegraaf .... zei

ontzettend mooi dat je meer wilt! had me ook verbaasd als dat niet zo was :-)

ik denk dat je helemaal gelijk hebt dan angst een slechte raadgever is. Als je kunt denken vanuit overvloed, dan is er een wereld aan mogelijkheden te winnen!

.