Pages

vrijdag 2 mei 2008

Getagged! De meme verspreid zich.


Met veel dank aan Marina die op haar beurt door Commissaresse, die door Frau Genau, die door Dykes And the City, die door Lula Bites, die door Call me Siegfried, die door Suburban Mum, die door SquidWidget, die door hesira knits, die door Midwest Knit Girl, die door Coffee Yarn, die door Grammieknits, die door luvtoknitandmuchmore, die tenslotte (of.. in Den Beginne ;)) door haar dochter werd getagged.

Een meme dus. Een virus dat zich verspreid. Ofwel een viral. Zoals de Viral Friday van Marketing Facts. Virale marketing is hot! En leuk om naar te kijken. vaak..

Eerst maar eens op onderzoek bij Blogparty en bij Gluren op het Web Lieke, die ook besmet werden door Marina. Mooie, mooie blogs.

Maar dan de vragen: Watch out for the memes
Vraag 1: Als je een boek was, wat zou de titel dan zijn? (Als je het antwoord niet weet, vraag het dan aan de dichtstbijzijnde persoon)
Vraag 2: Wat staat er in het boek "JIJ" op pagina 123, zin vier?
Vraag 3: Hoe ziet de omslag van het boek "JIJ" eruit? (Geen idee? dan kun je er altijd nog een image generator op los laten)
Vraag 1: De titel van mijn boek...
Ik aarzelde eventjes tussen 'Living the Life' en 'Dingen gaan zoals ze gaan' of 'Blackbook' (maar dat lijkt dan weer zo op Zwartboek)
Maar ik kies voor

Living the life.


Omdat dat is wat het is. Het leven leven. Met alles wat erbij hoort. Leuk, minder leuk, fijn, krachtig, maar ook moedeloos en onevenwichtig. Dat maakt het leuk, dat het is zoals het is. En omdat het leven is. Met volle overtuiging (soms) en het liefste ook in het nu. :)

Vraag 2: Wat staat er in het boek "JIJ" op pagina 123, zin vier?


Dat hangt van de versie af... ;) In de eerste versie heb ik nog weinig geschrapt en ben ik ergens tussen het dankwoord en de inleiding in.
Waarschijnlijk zou je dan lezen: 'Ten slotte wil ik mijn Mijnen bedanken voor al hun geduld en vertrouwen'

Praten we over de definitieve versie waar via het proces van 'schrijven is schrappen' ik tot inkeer ben gekomen, dan bevinden we ons ergens halverwege mijn geweldige boek.
Hier vind je: 'Kies je bronnen van inspiratie zorgvuldig en vergeet ze niet; Deze mensen, boeken, films, weblogs en ga zo verder vormen de basis waarop je verder mag en kunt groeien.'

Vraag 3: Hoe ziet de omslag van het boek "JIJ" eruit?

Ik ben een bijzonder oneenduidig mens. Ik voer mijzelf met digitale media, ben dol op alle elektronische speeltjes waar ik budgethalve mijn vingers op kan leggen maar tegelijkertijd schrijf ik het liefste in mijn Moleskine.
Eckhart Wintzen heeft dan ook de mooiste omslag in jaren zichzelf (voor zijn overlijden) toegeƫigend met Eckart's Notes.
Moleskine is fantastisch! Nog meer wanneer je bijvoorbeeld dit soort groepen, of websites als deze of deze ziet.

En omdat ik zo'n fan ben van juist die beide werelden zou ik graag als omslag 'gewoon en simpel' een Moleskine willen hebben, met op de eerste pagina mijn url .
Maar toch.. ik denk dat ik het liefste deze onderstaande omslag verkies!

Iemand die me een plezier wil doen? ;)

Wie wil er een infectie!!??

Ach.. niets te kiezen, ik verdeel en hoop op het beste:
Ik tag Moqub, die zelf ook veel leest en er boeiend over schrijft;
Ik tag Jeroen van Beijnen, omdat hij op een bijzonder fascinerende manier schrijft op Bibliotheek 2.0
Ik tag Elke Das , omdat ik Elke gewoon leuk vind. :) Daarom :)

De besmetting voor de dames en heer:
Vraag 1: Als je een boek was, wat zou de titel dan zijn?
Vraag 2: Wat staat er in je boek? Wat is je kern(blog)motto?
Vraag 3: Hoe ziet de omslag van het boek "JIJ" eruit?

Haaaaaaatsjie!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh jee, nu moet ik nog...

Leuke titel van je boek trouwens!

Anoniem zei

I love you right back,
maar ...
Danniƫlle heeft gelijk.
Welk boek?

essen2punt0 zei

Mijn boek heet 'Living the life'
:)

Ik vind 'Imrama Elke' prachtig!
En zo'n oud geliefd boek. O+

Marina Noordegraaf .... zei

mooi essen, en ik vind 'm op je lijf geschreven! living the life, geen problemen maar uitdagingen, geen zoet zonder bitter en .. het leven is het waard ten volle geleefd te worden!

.