Pages

vrijdag 18 april 2008

Tijd maken voor web 2.0


Moqub praatte me weer even bij over een aantal lezingen die tijdens CIL 208 werden gehouden. (En daar had ik ook wel graag willen zijn!) Gelukkig doen meerdere bloggers dat, maar mijn oog bleef hangen op deze post.

Gina Millsap & Dabid Lee King van de Topeka & Shawnee County Public Library hielden een presentatie. Vooral bij Moqubs vertaling van de presentatie van David ging ik eens rechtop zitten.
Bij het lezen van zijn blog trouwens ook!)

Moqubs uiteindelijke conclusie:"Om tijd vrij te kunnen maken moet je blokken in je agenda en niet vergeten te blijven spelen!"
En die conclusie deel ik met heel mijn hart: speel, maak plezier maar maak er wel tijd voor. Zie het niet als 'dat extra waar ik veeeel te druk voor ben'. Want dan gaan we wel de boot missen. Ik denk dat het uiteindelijk namelijk niet meer 'extra' is, maar dat het een geïntegreerd onderdeel van ons werk gaat worden en zijn. Omgaan met web 2.0 en haar gebruikers.

Zijn blog is bijzonder boeiend. Zoals bijvoorbeeld deze post.! (met de volgende bijbehorende posts). Wel in het Engels, maar voor de liever-in-het-Nederlands-lezers onder ons, heeft Google er hier op mijn verzoek gehakt van gemaakt. ;)

En hier David semi-IRL met wat info over Flickr Video.

Moqub:
Maar waarom moet je tijd vrijmaken voor web 2.0? De 7 redenen van David:
  • be relevant to the next generation (IM/chat, usergenerated content, storage, bookmarking, entertainment)
  • teach the current generation (information literacy, show grandma how to use flickr, small business owner and vanity searching, news junkies meet rss feeds)
  • teach them how to subscribe to your library
  • save time (professional reading, IM vs phone vs email, bookmarking, working smarter by using tools
  • Patrons (gebruikers) want to participate
  • Be a community leader (become a community resource, we were the only place teaching Word… )
  • Land a Cool Job

Zijn presentatie vind je hier. (in pdf)
Absoluut de moeite waard om te lezen!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

David is sinds de eerste keer dat ik hem ontmoette op CIL een inspiratiebron voor mij. Hij sprak dat jaar over belevenis en dat deze belevenis al begint voordat de bezoeker de bibliotheek binnenkomt, namelijk op het moment dat hij/zij denkt oei ik moet een boek verlengen. Op dat moment moet je er zijn als bibliotheek. Davids boek over dit onderwerp komt deze zomer uit en ik ga hem zeker lezen.

Neem aan dat je de blog van David nu aan je leeslijstje hebt toegevoegd?

Moqub

essen2punt0 zei

Met stip staat zijn blog nu bovenaan! (onder die van jou natuurlijk ;))

Wat kan die man schrijven en enthousiasmeren! Hmm.. dat boek spreekt mij ook zeker aan. -noteert weer wat leesvoer voor van 't zomer-

Wat ontdek ik al lezende veel! Dank voor je je superomschrijvingen. :)

.