Pages

woensdag 23 april 2008

Ding 11 en 12: Wiki Wika Waanzinnig!

Opnieuw zijn de links die ik zo her en der vond alweer verzameld. Ik merk dat ik na mijn eerste aarzelding steeds meer Del.ico.us gebruik om interessante websites op te slaan. De tag voor de WikiWaanzin in gemakkelijk: Wiki.

Dus surf ik me weer suf en werp in ondertussen allerhande barrieres op om er maar niet over te hoeven schrijven. Want ik weet het gewoon nog niet. Ik zie veel potentie, ik zie vooral een participerende rol maar weet nog niet of ik die meteen vind weggelegd voor zomaar een willekeurige gebruiker van de bibliotheek.

Wel bedenk ik me dat het een prachtige tool is voor (interne) werkplannen zonder dat je kleurtjes nodig hebt om je wijzigingen aan te geven, voor bestuursstukken die je wilt bewaren maar ook graag overzichtelijk en snel wilt kunnen gebruiken of wilt delen en ga zo maar door.
Mogelijkheden genoeg hoor, maar die maar wil nog maar niet uit mijn hoofd.

Wiki is niet per definitie Wikipedia. Dat is al een eerste handicap die 'men' moet nemen. Een wiki is niet per defintie een encyclopedie. Maar wel een prachtige toepassing van een Wiki. Wikipedia is een Wiki, maar een Wiki is niet Wikipedia. Zoiets, zeg maar ;)

Maar welke wiki's en welke info kwam ik nu op mijn Queeste tegen:
Games2Learn
Wilfred Rubens: 5 fase model: leren met een wiki
Liek Schoeren: hoe een wiki werkt voor ...
TagTooga
Wikimedia commons
Wikimatrix: vergelijk van verschillende wiki's

Echt.. de moeite waard om te bekijken.

Ondertussen bedacht ik me dat ik natuurlijk ook iets op de 23Wiki wilde plaatsen. Dat is uiteindelijk mijn workout list geworden van mijn mp3 speler.

Ik ga er nog eens diep over nadenken. Ik heb het gevoel dat mijn WikiWikaWaanzinnig gevoel nog wat moet groeien. En dat betekent meer experimenteren en open staan voor datgene wat langs komt. En dat zullen vast ook nog de nodige wiki's gaan worden! ;)













3 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Mooie: Wikipedia is een Wiki, maar Wiki is niet persé Wikipedia!

Wiki met nutteloze vaardigheden gezien?

Een nieuwe wiki (maar die zag je vast al) is deze
Dus zet je blog d'r bij! Want ik heb zo'n vermoeden dat u een blijvertje is.

En we zijnnatuurlijk benieuwd naar Diriwout's OBIdee Wiki!

Annemarie van Essen zei

Mooie wiki is het inderdaad!
Ik heb gepoogd mezelf er tussen te plaatsen, maar kom maar niet ingelogd.

Uit wanhoop maar een mailtje gestuurd. Dus als jij weet waar ik de fout inga hoor ik het graag!

(En mag ik je vertellen dat ik het heel erg leuk vind om te horen dat je denk dat ik wel een 'blijvertje' ben ;))

De Nutteloze Vaardigheden wiki vind ik echt geweldig! :D Moet er zo nostalgisch om lachen!

NL biblioblogs team zei

Je hebt niets verkeerd gedaan: we hebben de edit nog niet vrijgegeven.

Maar je staat erbij: keep on blogging!

.