Pages

woensdag 16 april 2008

Ding 10. Social bookmarking en Del.icio.us


De opmerkzame lezer had 'm al gespot in mijn rechterbalk: Lijit Search.
Daar vind je ook de directe link naar mijn del.icio.us account.

Ik ben nog steeds een beetje dubbel in mijn mening. Aan de ene kant vind ik het een mooi systeem, verdwaal ik in de tags van anderen en besteed ik behoorlijk wat tijd bij nieuw ontdekte websites. Maar daar zit ook tegelijkertijd het probleem. Want dat wat ik mooi vind, hoeft een ander niet geweldig te vinden. En natuurlijk ook andersom.

Als persoonlijke bookmarker vind ik het wel bijzonder aangenaam. Voor 'de extra'. Want de meeste van mijn links staan nog steeds in de bladwijzers van Google. Wel lastig omdat het aan een account is gekoppeld (en ik er twee heb), maar handig omdat ik alleen maar hoef in te loggen bij Google om ze te gebruiken. Waar ik ook maar ben. Wel heb ik die favorieten ook geïmporteerd in de Heerlijkheid. Prima, vooral omdat ik ze op privé heb gezet. :)

Momenteel bevalt de combi me prima. En dat is ook meteen mijn conclusie van vanavond. Wat kort door de bocht misschien, maar dat komt omdat ik wat leeswerk voor mezelf heb meegenomen. (Met een voorwoord door een van mijn favoriete management auteurs)En daar heb ik nu vanavond eens echt zin in!

Eergisteren heb ik Jeffrey Wijnbergs 'Ik kijk dwars door je heen' uitgelezen. Irritante man met een interessant onderwerp. Via del.icio.us vind ik zomaar 4 websites die ik nog niet ken. Hmmm.. interessant.
Als ik op coachen zoek, vind ik zomaar 156 bookmarks. Jammer van alle Deense hits... ;) Mijn coachen is een andere dan die over voetbal. :D
Oh wacht.. de cloud aan de zijkant is ook wel interessant. Een wandelcoach??

Vorige week las ik 'Je moet wel van ze houden': dertig adviezen voor kleurrijk onderwijs door Jaap Krikke in gesprek met Maarten Meester. En dan kom je opeens ook weer van het een in 't ander. Schok... zou de Heerlijkheid..
Hmmmmm.. toch maar liever gewoon Google.
Het boek is bijzonder aangenaam om te lezen en geeft me het nodige inzicht. Extra schokkend vind ik wel dat het een jaar of 15 terug (of langer zelfs..) ook 'mijn school' is geweest. De ouderwetse MEAO. Ooit.. En terwijl ik aan het lezen was, vroeg ik me af of ik gewoon dom was (retorische vraag, dames en heren ;)), ik er me niet van bewust was of dat het 'toen' anders was. Ik heb in ieder geval mijn onderwijs nooit als 'kleurrijk' hoeven te omschrijven.

Kluun ligt te wachten in de gooi-maar-neer-kast in onze gang. Heeee, er staat helemaal niet bij dat de beste man ergens in de afgelopen weken voor de derde keer vader is geworden. Zal ik? Eerst maar eens lekker lezen in 'Het beste van NightWriters'. (Waarom kan ik trouwens niet deeplinken vanuit de AquaBrowser?)

Del.icio.us is leuk en prachtig. Ik weet nog niet of ik het ideaal zou vinden om als groep te gebruiken. Maar wel kijk ik graag bij andere groepen. Dilemma! ;)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Vandaag is het
"ik vind je lief, blogger"-dag.
Dat wou ik even op je blog komen vieren.
Gefeliciteerd met jezelf en je blog.

essen2punt0 zei

Dank je :D

Ik wens jou eenzelfde feestje toe. ;)

Marina Noordegraaf .... zei

wow, dat is een hoop info in één post. Met het boek dat je (beneden in de boekshop van Saxion?) kocht heb ik ook nog in mijn handen gestaan!

Ik kan trouwens wel deeplinken binnen Aquabrowser. Bijvoorbeeld deze zoekactie. Of bedoelde je wat anders?

Dilemma's maken het leven interessant ;-) Een Ding kan uiteindelijk alleen gaan leven als de gebruiker het in een bepaalde context plaatst, niet?

essen2punt0 zei

@Marina, het boek heb ik inderdaad bij Saxion beneden gekocht.
Stond ook nog in dubio over dat mooie boek dat jij had ingeslagen met de werkkaarten. Maar dat werd met dan iets te prijzig, al met al.

Je hebt gelijk, bij jou lukt het deeplinken wel. ik zal nog eens een nieuwe poging wagen. :)

En ik weet, ik weet. Ik had er wel drie posts van kunnen maken. Maar ik was ietwat lui. ;)

Over de context heb je gelijk. Uiteindelijk blijven die tools, die manieren en die mensen bij je hangen die je uiteindelijk verreiken. Niet verarmen. :)

.