Pages

zaterdag 15 maart 2008

De mythe van de Google Generatie

De tijd ontbreekt me op dit moment voor een woest inhoudelijk artikel over deze plogpost: Klaar voor de 'Participation Culture'?
Plus dat ik wel toevoegingen weet te maken, maar zo goed omschreven als bij frankwatching kan ik het niet.

Daarom maar even deze schaamteloze verwijzing naar een goed verhaal.
De nieuwe generatie is sneller, maar niet slimmer. Verschillende onderzoeken naar de informatievergaring en -verwerking door jongeren komen tot dezelfde conclusie; de Google Generatie is een mythe. In werkelijkheid is er geen sprake van informatie experts maar bestaat er juist een sterke behoefte aan scholing in vaardigheden die nodig zijn om vooruitgang te boeken in de digitale informatiemaatschappij. Komt die scholing er niet dan voorzien sommigen een Participation Gap. Lees verder1 opmerking:

Marina Noordegraaf .... zei

Mooie post van frankwatching inderdaad. Wat ik thuis zie (en jij ook getuige ons gesprek aan de lunchtafel laatst) is dat er geen angst bestaat om iets nieuws te proberen, om te klikken op alle dingen waarop te klikken valt, om te spelen, om te leren. Het gaat dan dus meer om de open houding die kinderen sowieso eigen is die de jongere generatie van de oudere onderscheidt. En dat is, inderdaad, van alle tijden! Mooi dus als we van elkaar kunnen leren!

.