Pages

dinsdag 25 maart 2008

Blogger en de templates... Part II: mijn screencast

Beloofd is beloofd. Een of andere vorm van screencast zou er komen.
Dus heb ik me vanavond maar eens gebogen over het programma utipu

Ik heb een korte screencast geprobeerd te maken van een basis redelijk eenvoudige wijziging van templates. Natuurlijk kan er meer, beter, mooier. Maar ik denk dat je in ieder geval hiermee kunt zien dat binnen een minuut of tien er al heel veel mogelijk is.


Voor een iets grotere versie kijk je hier

Nog een paar extra opmerkingen:
Gebruik mijn universe op netvibes voor nog wat extra hulp in de vorm van een opsomming van een aantal voor mij werkbare en prettige websites.
Een aantal hele fijne aanraders toch maar alvast hier:
eblogtemplates. Supersite!!
Blogger buster met 101 excelente templates

Aboutblank stak me trouwens vanavond met een geweldige link aan om nu eindelijk eens ermee verder te gaan.
Een Blogspotblog zonder dat je ziet dat het een Blogspotblog is
Er zijn diverse weblogservices die je ter hand kan nemen als je een gratis weblog wil beginnen, maar Google's Blogger blijft toch een van de meest gemakkelijk te hanteren applicatie. Jammer alleen dat het er niet al te professioneel uitziet...
In eerste instantie dan. Want je kan er nog best wel wat aan doen.
Downloadsquad biedt een heerlijke handleiding voor hoe je een doodordinaire Blogspotblog om kan toveren in een gelikte site.3 opmerkingen:

Rob Coers zei

Heel erg fijn en ik keek er lang naar uit. En het wachten is beloond.
Je hebt het heel goed uitgelegd (de scene met template keuze duurde misschien iets te lang) maar verder petje af. Mag ik naar deze post verwijzen?
Minpuntje is het geluid, ik weet niet wat er zo ontzettend stoort.
En de screencast-ware ziet er ook goed uit. Kende het niet.

Annemarie van Essen zei

fijn dat je het leuk vindt. Ik probeer eventueel nog een nieuwe geluidsoverlay te maken. Dat zou in theorie met deze ware ook moeten kunnen. Ik erger me ook aan het geluid, maar ik ben er gewoonweg nog niet achter wat er zo stoort.
Ik probeer de komende tijd nog wel een andere te brouwen. :)

Ik vond een aantal verwijzingen naar deze screencast-ware die nogal enthousiast waren. Inderdaad heeft 't mij ook niet teleurgesteld.

Anoniem zei

hmm. really like this style )

.