Pages

dinsdag 19 februari 2008

Ding 2: Richt je eigen weblog in en plaats je eerste bericht

Tja... mijn eerste bericht is het al niet meer.
Daarnaast kreeg ik ook 'zomaar' ding 1 kado. Ik heb 23 gelezen, nog eens gelezen en al wat lekker voorgeproefd.

Maar nu ding 2. Mijn eigen weblog.
Ik loop nu al wat jaren mee met een prive-weblog. Foto's van kindjes, huizen, kleine verhaaltjes en wat meer non-info voor de mensen die me niet kennen. Maar een verdraaid handig hulpmiddel voor de snelle contacten met bijvoorbeeld familie aan de andere kant van de wereld. Daar leent het zich uitstekend voor. Net zo goed als de webcam en al die andere handige hulpmiddelen.

Dat maakt dat de keuze voor een systeem voor mijn weblog ook niet zo moeilijk is. Want de wet van de remmende voorsprong springt hier meteen op in. Waarom nog een andere aanbieder kiezen wanneer je blogger al zo lang kent en gebruikt. Waar dus ook al een inlogcode is gemaakt en ik al vaker gestoeid heb met de verschillende templates.

Ik heb me ook aangemeld voor wordpress. Maar dat voelt op de een of andere manier toch nog niet 'eigen' genoeg. Wel heeft wordpress fantastisch mooie templates. Maar goed.. vooralsnog ben ik ook wel tevreden met deze vormgeving. Het kan zijn dat ik daarmee in de loop van de tijd nog wel wat expirimenteer.

Ook wil ik de komende tijd een aantal doelstellingen formuleren. In mijn werk valt zoveel te doen en laat de digitale weg nu een weg zijn waarvan ik denk dat ik die prachtig kan bewandelen.

Als voorproefje: (digitaal) aanpakken van fictiedossiervmbo.nl en het maken van een presentatie '23 dingen' voor het voortgezet onderwijs.
Het worden nog interessante weken!

4 opmerkingen:

Rob Coers zei

Ik was blij te horen van die free blogger templates. Daar ga ik nog eens induiken. Of kan jij een eenvoudige handleiding maken om van die lelijke standaard sjablonen af te komen? En die delen met andere 23 Dingen doeners?

essen2punt0 zei

Hmmm... leuke vraag!
Ik kan er wel eens het een en 't ander over aan elkaar schrijven. :)
Dat zal niet meteen deze week zijn, maar ik kom erop terug!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
.