Pages

woensdag 23 januari 2008

Ding -1: De eerste schreden als Essen2punt0

Al loop ik al een hele tijd mee in de internet 'o sphere, ik weet nog heel goed wat mijn eerste stappen waren.
Ik zie mijzelf nog thuis bij een vriend op de rand van een stoel zitten. Gegrepen door dat kleine rottige scherm waarop ik nauwelijk de informatie kon bijbenen die hij me enthousiast liet zien. Ik weet nog goed hoe interessant en boeiend ik het vond. Alhoewel mijn studentleraar elitair natuurlijk voornamelijk warm liep voor de vpro-website. Al 't andere stelde nog niet zoveel voor.
Zelfs de eerste lessen in het voorzichtig omgaan met je eigen persoonsgegevens stammen uit dat eerste oh zo bepalende bezoekje. Wist ik veel dat chatten als meisje heel wat ander publiek trekt dan een noname-name. :D

Toch grappig, dat jaren nadien ik mijn zelf toegewezen leraarvriend pas weer wist te traceren via hyves. Zo gaat dat dan.. Jaren uit het oog verloren, maar opeens door een kennissennetwerk nog maar een 'krabbel' ver weg. Een stukje web2.0 met een hoog nostalgiegehalte.

Hoe zou het er eigenlijk over 15 jaar voorstaan?
Zou er iemand zijn die tegen die tijd een postje de wereld in slingert over zijn of haar eerste internetervaring van zeg.. 2008?

1 opmerking:

Rob Coers zei

Deze post lijkt al van jaaaaren terug (23-1), maar ik vind 'm wel mooi om op deze plek jou succes te wensen. Als ik je berichtjes zo lees, voel jij je wel thuis op het web. Als je je enthousiasme ook nog kunt dooorgeven aan je collega's is dat helemaal super.
Daarmee wens ik je ook het beste!

.